2015年6月4日星期四

Princip om Hæmodialyse

Hæmodialyse er almindeligt anvendt til patienter med stadium 5 kronisk nyresygdom. Selv om mange mennesker, der har mistet alt mest deres nyrefunktion har gennemgået hæmodialyse, de ikke ved, hvordan dialysemaskinen fungerer for dem, det vil sige, at de ikke kender princippet om hæmodialyse.
Hæmodialyse er en sikker, let og udbredt blod oprensningsmetode. Dialyse betyder gennem semipermeabel membran, opløst stof flytte til den side af lav koncentration fra siden med høj koncentration. Hæmodialyse omfatter flytning af opløst stof og vand, hvilket betyder, at ved hjælp af semipermeabel membran og koncentrationsgradient, blod og dialysat gøre udveksling af materiale. Mens patienter gennemgår hæmodialyse, overdrevne elektrolyt- og affaldsprodukter flytte til den side af dialysat og i mellemtiden, calciumion, basisk gruppe og andre stoffer skifte til blodet.
Hvis vi sætter den blandede væske af albumin og urea ind i dialyse maskine, og den anden side, vi fylder vand, kan vi konstatere, at urea komme gennem hullet i dialyse maskine og flytte ind i vandet. Men som for albumin, fordi det er makromolekylære stoffer, kan det ikke komme igennem hullet. Det fænomen, at micromolecule kan komme igennem den semipermeable membran, men makromolekyle kan ikke kaldes diffusion. I klinik, folk bruger diffusion til at adskille blodet, for at opnå formålet med blod rensning.
Tykkelsen af ​​semipermeabel membran, der anvendes i hæmodialyse er ti til tyve mikroer. Åbningen i membranen er tre nanometer og det kun tillader micromolecule og nogle midterste molekylære stof, som har molekylvægt på mindre end 35 tusind slap fri. Derfor skal patienterne ikke bekymre dig om, at de næringsstoffer stoffer i deres krop, såsom protein, pyrogen, virus, bakterier og blod celle vil gå tabt, mens de er i hæmodialyse.

Bortset fra hæmodialyse, peritoneal dialyse også kan anvendes i klinikken til at hjælpe patienter rense deres blod. Men de bare hjælpe til at rense blodet, og de kan ikke hjælpe patienter genoprette deres nyrefunktion. Derved hvis patienterne undgå dialyse, bør de modtage behandling så hurtigt som muligt.

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Name:
Email:
Skype:
Phone:
Whatsapp:
Viber:
Message: