2015年6月23日星期二

Er det nødvendigt at gøre nyrebiopsi for patienter med nyresvigt

Er det nødvendigt at gøre nyrebiopsi for patienter med nyresvigt? Når lægen finder ud af, at der er nogle ting unormalt i urinen, og tvivler på, at du måske har fået nyresygdom, vil han foreslå du har en nyre biopsi. Med en meget tynd nål, kan lægen få nogle væv af nyre og derefter observere under mikroskopi. Denne operation forekommer små, hvilket er risikabelt dog. Nyrebiopsi er blind i nogen grad. Når nålen gør ondt blodkar, vil det føre til blødning og endda stød på grund af stor mængde blod tabt. Derudover kan nyrebiopsi også beskadige væv eller organer i nærheden, såsom lever, milt, indvolde og så videre.
Nyrebiopsi har så mange risici, hvorfor lægen foreslå dig at gøre det på grund af ringe mængde protein i urinen? Der er mange former for nyresygdomme, næsten alle har hæmaturi og eller proteinuri. Det betyder, at selv om vi kan gætte du har fået nyresygdom, ved vi ikke, hvilke typer af nyresygdom du har fået, og vi kender ikke den patologiske forandringer inde i nyrerne.
Mange mennesker har en idé, hvis proteinet i urinen er ikke så meget, er det ikke nødvendigt at gøre nyrebiopsi. Det er absolut forkert. For nogle mennesker, selv om protein i urin er +, skaden inde i nyrerne har allerede været alvorlige. I modsætning hertil nogle patienter nyresygdom har 4+ protein i urinen, men nyrebiopsi viser skaden inde i nyrerne er ringe. Minimal ændring er et eksempel. For at opsummere, kan vi ikke bedømme ændring af nyre bare fra urinprøver.
På den anden side, nogle læger tyder patienter gør nyrebiopsi test, så snart de finder ud af, at der er abnormitet i urinen. Det er også forkert. Før gør nyrebiopsi, må vi finde ud af to punkter:
1. figur ud af, om unormal urin skyldes nyreskade.

2. tal ud af, om nyresygdom er forårsaget af systematisk sygdom, nemlig figur ud af, om nyresygdom er sekundær nyresygdom

没有评论:

发表评论

Leave a Message

Name:
Email:
Skype:
Phone:
Whatsapp:
Viber:
Message: